4. NEDELJA MED LETOM 3. 2. 2019

Godovi ta teden: v torek Agata, devica, mučenka, v sredo Pavel Miki, duhovnik in drugi japonski mučenci, v petek je slovenski kulturni praznik, goduje Jožefina Bakhita, sužnja, v soboto Apolonija (Polona), devica, mučenka, nedelja je peta med letom.
Svete maše ta teden bodo zvečer ob 17h razen petka in sobote, ko bo drugje.
V ponedeljek po maši (ob 18h) bo spet filmski večer. Na željo nekaterih si bomo ogledali film Quo vadis.
V sredo od 15. ure dalje bomo pospravljali jaslice.
Mladi vabljeni na dekanijsko srečanje, ki bo tokrat v soboto, 9. februarja, ob 18,45 v Retečah pod geslom Vera in mladi s pričevanjem mladega para, delavnico in zabavnim večerom.
Z božično dobo se običajno končuje tudi obdobje kolin. Bog povrni vsem, ki ste jih oddali Pod bregom, pa tudi vsem, ki imate v najemu cerkvene parcele in ste se v znamenje hvaležnosti in pravičnosti oddolžili z dobrotami ali iz hleva ali iz čebelnjaka.
Animatorji so že začeli s pripravami na oratorij zato vabijo vse mlade, ki so pripravljeni sodelovati na oratoriju, da se jim pridružite prihodnji petek, 15. februarja, ob 18. uri v veroučni učilnici. Določen je že datum oratorija in sicer prvi teden julija, to je od 30. 6 do 5. 7.
Kulturno društvo Dr. Ivan Tavčar, Poljane nad Škofjo Loko vabi ob kulturnem prazniku na literarni večer, ki bo v četrtek, 7. februarja, ob 19.30 v veliki dvorani Kulturnega doma v Poljanah. Osrednji del prireditve pod naslovom»Odmevi Cankarjevega leta« bo predavanje ddr. Igorja Grdine, ki bo predstavil vsebino svoje zadnje knjige »Ivan Cankar: portret genija«. Poleg njega bodo sodelovali še člani literarne sekcije kulturnega društva ter mladi glasbeniki. Člani Združenja umetnikov Škofja Loka bodo predstavili dela povezana z Ivanom Cankarjem, ki so nastala lani na koloniji Iveta Šubica v Poljanah. Prisrčno vabljeni!

SVETE MAŠE
PO 4. 2. 17,00: + Janez Drlink
TO 5. 2. 17,00: + Milan Bogataj, obl.
SR 6. 2. 17,00: + Anica Berčič, obl.
ČE 7. 2. 17,00: + Franc Alič, 14. obl.
PE 8. 2. Drugje: Po namenu
SO 9. 2. Drugje: Po namenu
NE 10. 2. 8,00: Za župljane

10,00: + Anton Jelovčan, obl.