3. NEDELJA MED LETOM 27. 1. 2019

Godovi ta teden: jutri Tomaž Akvinski, duhovnik, cerkveni učitelj, v četrtek sv. Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev, petek je prvi petek v februarju, v soboto je slovesni praznik Jezusovega darovanja v templju – Svečnica, nedelja je 4. med letom, goduje Blaž, škof, mučenec.
Pri izhodu iz cerkve lahko vzamete novo številko župnijskega lista Pod Martinovim plaščem.
Svete maše bodo vse zvečer ob 17h, razen ponedeljka ko bo zjutraj ob 8,15. V soboto, na Svečnico, bosta dve sveti maši: ob 8h in zvečer ob 17h. V soboto po maši bo od 19h dalje izpostavljeno Najsvetejše v celonočno češčenje. Na klopi blizu tabernaklja je list, da se napišete in pokrijete nočne ure. Razpredelnica je razdeljena na pol ure. Ker bo v soboto dopoldne pouk, veroukarji vabljeni skupaj s starši k večerni sv. maši.
Drage družine! Prisrčno vabljene k tretji družinski maši, ki bo danes teden ob 10. uri. Ta družinska nedelja bo posebej namenjena vsem malim članom naše župnije od zibelke pa do praga osnovne šole. Pri maši bomo obnovili krstne obljube, po njej pa z najmlajšimi praznovali njihov krstni dan ob čaju, kavi in piškotih v prostoru pod cerkvijo. Vabljeni, da posodite svoje glasove in skupaj z nami praznujete s petjem ter dobro voljo. Povabite še družine in posameznike, ki jih oznanilo ne doseže v cerkvenih klopeh, kajti prav vsak je dobrodošel.
V nedeljo poo obeh mašah bo možno prejeti blagoslov sv. Blaža zoper bolezni v grlu.
Na prvi petek bom na razpolago ostarelim in bolnim. Ker starih ljudi nikoli ne zmanjka, povabite na obisk ali vsaj povejte duhovniku, da imate pri hiši bolnika.
Hvala vsem, ki ste že poravnali naročnino. Čakamo še 1 naročnika za Družino in Ognjišče.
V nedeljo bo redno mesečno darovanje za potrebe župnije. Letos zbiramo za opremljanje spodnjih prostorov, ki so jih prizadele poplave pred petimi leti.
Tednik Družina se bo 3. februarja predstavil v prenovljeni obliki in vsebini. Za vse, ki še niste naročeni nanj, nudijo možnost brezplačnega prejemanja treh izvodov Družine. Izkoristite priložnost in po končani maši (ali) pred zakristijo (ali v spodnjih prostorih) izpolnite naročilnico za prejemanje treh brezplačnih izvodov Družine ter jo oddajte ministrantom. Vsak, ki bo oddal izpolnjeno naročilnico, bo istočasno prejel tudi kuharsko knjižico Praznične dobrote (že obstoječim naročnikom bomo kuharsko knjižico priložili k tekoči številki).
Dramska skupina Neptun iz Polhovega Gradca gostuje v soboto (na Svečnico) ob 19,30 v Sokolskem domu v Gorenji vasi s predstavo Kifeljci. Resna komedija govori o družini, v kateri oče zboli za demenco. Bolezen prinese v družino nove preizkušnje, ki pa so predstavljene na komičen način. Kdor je ni še videl v Poljanah, naj izkoristi priložnost. Vabljeni!

SVETE MAŠE
PO 28. 1. 8,15:  Na čast MB za zdravje
TO 29. 1. 17,00: + Jože Ržek, obl.
SR 30. 1. 17,00: + Pavel Kokelj
ČE 31. 1. 17,00: + Marinka Primožič
PE 1. 2. 17,00: + Jože Debeljak
SO 2. 2. 8,00: Za blagoslov in varstvo v novem letu
17,00: ++ Andrej in Matej Buh
NE 3. 2.  8,00: + Janez Stanonik, obl.
10,00: Za župljane