2. NEDELJA MED LETOM 20. 1. 2019

Godovi ta teden: jutri Agnes (Neža, Janja), devica, mučenka, v torek Vincencij (Vinko), diakon, mučenec, v četrtek Frančišek Saleški, škof, cerkveni učitelj, v petek Spreobrnitev apostola Pavla, sklep molitvene osmine za edinost kristjanov; v soboto godujeta Timotej in Tit, škofa. Nedelja je tretja med letom, nedelja Svetega pisma, za našo župnijo nedelja krstov; goduje Angela Merici, ustanoviteljica uršulink.
Svete maše ta teden bodo vse popoldne ob 17. uri razen ponedeljka, ko bo darovana zjutraj ob 8,15. V petek in soboto po maši bo izpostavljeno Najsvetejše za osebno in skupno molitev.
V nedeljo danes teden ob 15. uri bo v župnijski cerkvi sv. Jakoba v Škofji Loki dekanijsko srečanje zakristanov (mežnarjev) in tistih, ki skrbite za okrasitev in čistočo cerkva. Gostja bo strokovnjakinja s področja bogoslužja ga. dr. Julka Nežič.
Danes po maši boste po maši boste lahko v zakristiji ali v dvorani pod cerkvijo poravnali naročnino za DRUŽINO – 104 EUR in OGNJIŠČE – 33,50 EUR; če ste naročeni na oboje – 137,50 EUR. Da ne bo predolgega čakanja, se enakomerno porazdelite. Mohorjeve knjige plačane do svečnice stanejo 48 EUR.
Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu nad Ljubljano vabita na dan odprtih vrat v soboto, 26. januarja, od 8. ure dalje. Udeležili se boste lahko pouka na gimnaziji, spoznali številne obšolske dejavnosti in pestro življenje v dijaškem domu.
Krajevna knjižnica gorenja vas vas v četrtek ob 19h vabi v malo dvorano Sokolskega doma na Četrtkov večer s knjižnico in sicer na predstavitev knjige Mojce Klug Camino frances: moj poskus pobega od »brezsmislov« sodobne družbe, ki bo potekala v obliki potopisnega predavanja.

SVETE MAŠE

PO 21. 1. 8,15: ++ Kovačevi
TO 22. 1. 17.00: + Slavko Šink, 7. dan
+ Veronika Klemenčič, obl.
SR 23. 1. 17,00: + Janko Kloboves, obl.
ČE 24. 1. 17,00: + Matija Stanonik, obl.
PE 25. 1. 17,00: + Anton Debeljak, Jurčkov iz Smoldnega
SO 26. 1. 17,00: + Frančiška Hribernik, 1. obl.
NE 27. 1. 8,00: Za župljane
10,00: + Zdravko Dolenec in ++ Zabrdnikovi

KRAJEVNA KNJIŽNICA GORENJA VAS
vas vabi na ČETRTKOV VEČER S KNJIŽNICO

PREDSTAVITEV KNJIGE, ki bo
potekala v obliki POTOPISNEGA PREDAVANJA

CAMINO FRANCES:
moj poskus pobega od »brezsmislov« sodobne družbe

Mojca KLUG

Knjiga za tiste, ki razmišljajo o tem, da bi prehodili Camino Francés, svetovno znano romarsko pot v Španiji, ali pa so to že storili.
Prevzela bo vse, ki radi berejo potopise in osebno izpovedne zgodbe, saj romarka Mojca v knjigi bralca široko odprtih rok povabi, da se ji pridruži na njeni poti po Caminu. Delo odlikuje avtoričina iskrenost, saj v svoji pripovedi bralca spretno vodi skozi dogajanje in mu ob tem prav ničesar ne prikriva.

Pridružite se nam
v četrtek, 24. JANUARJA 2019, ob 19. uri
v MALI DVORANI Sokolskega doma v Gorenji vasi.